Acnetherapie - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huidtherapie
 

Acnetherapie

Deze behandeling richt zich op één van de meest voorkomende huidproblemen, te weten acne, beter bekend als (jeugd)puistjes of mee-eters.
De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast speelt de huidtherapeut een grote rol in het verstrekken van adviezen ten aanzien van de zelfstandige verzorging van de huid in de thuissituatie. Een actieve bijdrage van de patiënt is een belangrijke voorwaarde voor het uiteindelijke resultaat.
Acnetherapie bestaat uit het manueel reinigen van de huid. Mee-eters en puistjes worden verwijderd en geledigd. Hierbij wordt indien nodig gebruik gemaakt van een steriel naaldje om schade aan de huid zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast wordt een dieptereiniging uitgevoerd om dode huidcellen te verwijderen om verstoppingen van talg te voorkomen. Daarna wordt er een peeling of een masker aangebracht, welke in combinatie met de omnilux blue zorgt voor een goed resultaat.

Omnilux blue lichttherapie
Hoe werkt omnilux blue lichttherapie? Een van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk is voor de ontsteking en roodheid is de zgn.
Propionibacterium acnes, kortweg P.acnes. Deze bacterie produceert natuurlijke chemicaliën, zgn. porphyrines die gevoelig zijn voor licht met bepaalde golflengtes.
Indien belicht met de juiste golflengte, dosis en intensiteit vindt een reactie plaats waarbij de porphyrines worden geëxciteerd en de bacteriën geneutraliseerd worden.
Omnilux blueTM voldoet aan deze voorwaarden en vernietigd zo de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de roodheid en/of ontsteking van acne.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu