Permanente make- up - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huidverbetering
 
 
 

Permanente make-up
Wij bieden u de mogelijkheid om op vakkundige wijze een permanente make-up aan te laten brengen. Voor wenkbrauwen, eyeliners en lipliners.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk:

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 behandelingen. Bij de eerste behandeling wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment.
Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets lichter uit. Na minimaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Meestal is het resultaat na de tweede behandeling goed en blijft het 1 tot 4 jaar aanwezig.

Hygiëne en veiligheid:
In Nederland is in 2007 nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Hetgeen moet blijken uit een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de salon aan de nieuwe eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de keuringsdienst van waren die ook monsters gaat nemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. De veiligheid van pigmenten is in Nederland enorm hoog. In wetgeving die sinds 2004 van kracht is, zijn de pigmenten onder de loep genomen. Pigmenten die allergische reacties veroorzaakten of op enig andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn hiermee verboden. De Landelijke Vereniging voor Hygiëne en Veiligheid (LVHV) en de GGD houden zich met de veiligheid bezig. Bij iedere behandeling wordt weer een nieuwe, steriele naald/module gebruikt.

Is permanente make-up pijnlijk?
Permanente make-up is een behandeling die wel gevoelig is, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt.

Verschil met tatoeëren:
Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere UV-licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie vervagen na 1 tot 4 jaar.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu